Kommunen förlorare när skatten fördelas

Claes Truedsson skriver i Kristianstadsbladet 19Juni 2019

2019-08-12

200 miljoner kronor ska Kristianstads kommun spara i sin budget. Varför då kan man fråga, skriver Kommunistiska partiets Claes Truedsson.
Jo staten gör en omfördelning av skatten , genom att ge de redan förmögna stora skattelättnader.
Resultatet blir att för det första får kommunerna mindre med pengar att röra sig med, och dessutom får de överta en hel del statlig verksamhet, som de inte får kompensation för. Då får kommunerna dra åt svångremmen ordentligt, ett stålbad enligt kommunalrådet. Detta kan kommunpolitikerna tacka sina partikamrater i riksdagen för.
Vem kan man lita på? Inte på de politiska partier som är representerade i riksdagen i alla fall . De representerar absolut inte vanliga arbetare. Riksdagspartierna tycks tro, att smörjer man bara de som har den ekonomiska makten tillräckligt mycket , kan man tämja dem. Men där har de fel, det är politikerna själva som blir tämjda. Dessutom har riksdagspolitikerna allt från Sverigedemokraterna till Vänsterpartiet lika välsmort munlädret som en bilförsäljare. Det säger väl en del. Se bortom alla fina ord och allt skitsnack.
Det är vi, vanligt folk som måste agera och ställa krav. Vi måste för det första återta den politiska makten, och sedan vinna den ekonomiska . Först då får vi ett samhälle som gagnar alla.
CLAES TRUEDSSON
KOMMUNISTISKA PARTIET, KRISTIANSTAD