NYTT BADHUS

Badmonumentet kan vänta – skola och omsorg går före.

2019-09-16

Under den senare tiden har det visat sig att kommunen kommer att få ett underskott på hundratals miljoner kronor vilket kommer att drabba äldreomsorgen och skolan mest. De två viktigaste verksamheterna inom kommunen. Då tänker man bygga ett monumentalt nytt badhus som kommer att bli en dyr historia. Man undrar hur Pierre Månsson och company tänker, skriver Claes Truedsson i Kommunistiska partiet.

Vore det inte bättre att satsa medel för att täcka underskottet i kommunbudgeten och lägga planerna på ett nytt badhus i malpåse.

Nu säger väl Månsson tillsammans med andra ledande politiker att det handlar om två olika potter. Men då kan man låna (det är ju så billigt att låna nu, enligt honom) pengar för att investera i den nya generationen och ge de äldre en behaglig ålderdom istället. Det handlar faktiskt om samma pengar.
Grundproblemet är att staten (Riksdagen) inte beviljar tillräckligt med bidrag. Och att staten vältrar över verksamhet på kommunerna. Och det kan våra kommunalpolitiker, allt från Sverigedemokraterna till Vänsterpartiet tacka sina partikamrater i Riksdagen för. De vill hellre lägga pengarna på Rut och Rot, ökade försvarsanslag och slopandet värnskatten för de redan välbeställda, det vill säga de själva och deras kompisar.

Lägg badhuset i malpåse, satsa pengarna på omsorg och skolan. Ett nytt badhus får kommunen bygga om och när man får statsbidrag som täcker kommunens budget. Och någon skattehöjning är det nog ingen politiker som vågar sig på.
Vi i Kommunistiska partiet avstår gärna från vårt krav på flera mindre badhus om projektet läggs i malpåse. Skolan och äldreomsorgen är viktigare.

Claes Truedsson, Kommunistiska Partiet